tag:blogger.com,1999:blog-5907861719933775772.post300817065063001717..comments2024-03-28T08:21:20.066+01:00Comments on Gospodyni Miejska: Rolada śmietanowaGospodyni Miejskahttp://www.blogger.com/profile/17811680432109361790noreply@blogger.comBlogger16125tag:blogger.com,1999:blog-5907861719933775772.post-40182493207094300802024-03-02T10:34:40.958+01:002024-03-02T10:34:40.958+01:00Przepis do którego regularnie wracam. Pyszna rolad...Przepis do którego regularnie wracam. Pyszna rolada, zawsze wychodzi. Dziekuje. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5907861719933775772.post-46810888703233754142022-09-12T23:57:37.906+02:002022-09-12T23:57:37.906+02:00no można spróbowaćno można spróbowaćkamerzysta wesele Dobczycehttps://www.video-weselne.pl/Dobczyce/Kamerzysta-na-weselenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5907861719933775772.post-66784694890497952862019-05-17T23:51:42.026+02:002019-05-17T23:51:42.026+02:00Piekłam i jest wyśmienita. Za każdym razem wychodz...Piekłam i jest wyśmienita. Za każdym razem wychodzi mi idealnie.<br />Pozdrawiam.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5907861719933775772.post-20288630128667320022017-11-26T17:46:45.863+01:002017-11-26T17:46:45.863+01:00W smaku ok ale peklo mi w kilku miejscach i ta sk...W smaku ok ale peklo mi w kilku miejscach i ta skorka z zewnatrz sie poobdzierala. Pieklam two jak w przepisieAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5907861719933775772.post-75644914344531883672017-10-15T18:39:08.268+02:002017-10-15T18:39:08.268+02:00Dziś upiekłam tę roladkę. W smaku pyszna.Tylko po ...Dziś upiekłam tę roladkę. W smaku pyszna.Tylko po rozwinięiu ze ściereczki tak jakby się skurczyła na długość. Po zwinięciu już ze śmietanką ciasto troszkę pękło z zewnątrz.Na drugi raz wezmę dłuższą blaszkę albo tę z piekarnika. Wtedy biszkopt będzie cieńszy i nie pęknie. Mój biszkopt był za gruby , bo blaszka była za krótka.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5907861719933775772.post-82159111206621210612017-01-13T21:14:56.640+01:002017-01-13T21:14:56.640+01:00Robilam. Wyszlo przepyszne. Dodalam wiecej smietan...Robilam. Wyszlo przepyszne. Dodalam wiecej smietany i do smietany dodalam troche cukru pudru.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5907861719933775772.post-40510397000689716502016-03-11T16:20:50.188+01:002016-03-11T16:20:50.188+01:00Dziękuję za miły komentarz:-)
Pozdrawiam serdeczni...Dziękuję za miły komentarz:-)<br />Pozdrawiam serdecznie,<br />G.M.Gospodyni Miejskahttps://www.blogger.com/profile/17811680432109361790noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5907861719933775772.post-46772900681175594132016-03-10T20:14:33.280+01:002016-03-10T20:14:33.280+01:00piekłam rolada pyszna :)piekłam rolada pyszna :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/02401298733342264935noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5907861719933775772.post-6763795778292433682014-04-15T19:36:45.001+02:002014-04-15T19:36:45.001+02:00Witam,
niestety nie wiem, co może być przyczyną ta...Witam,<br />niestety nie wiem, co może być przyczyną takiego stanu rzeczy. Ja też nie piekłam z termoobiegiem. Ciasto może się lekko obkurczyć, dlatego ważne są wymiary blachy. Na zbyt dużej wyjdzie cieńsze. A może mimo skurczenia nadal jest dobre w smaku i dobrze się prezentuje?<br /><br />Pozdrawiam serdecznie,<br />G.M.Gospodyni Miejskahttps://www.blogger.com/profile/17811680432109361790noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5907861719933775772.post-82266884990338718802014-04-15T18:03:46.860+02:002014-04-15T18:03:46.860+02:00Cos mi poszlo nie tak.Piekne, puszyste przy wyrab...Cos mi poszlo nie tak.Piekne, puszyste przy wyrabianiu.Wyroslo bardzo .Ale kiedy przeniosłam i zawinelam w sciereczke ,to skurczylo się.Nie mam kuchenki z termoobiegiem ,wiec trzymałam 20 min.Balam się dluzej i wyjelam mimo bladości ciasta.Moze to być powod?<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5907861719933775772.post-83015494574946925902014-03-18T17:19:43.042+01:002014-03-18T17:19:43.042+01:00Biszkopt był pieczony na blaszce z wyposażenia pie...Biszkopt był pieczony na blaszce z wyposażenia piekarnika o wymiarach: 42 x 31 cm (wymiary spodu blachy).<br /><br />Pozdrawiam,<br />G.M.Gospodyni Miejskahttps://www.blogger.com/profile/17811680432109361790noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5907861719933775772.post-47051505865793651302014-03-17T19:39:29.355+01:002014-03-17T19:39:29.355+01:00Na jakiej dlugosci formie piekl sie biszkopt? Na jakiej dlugosci formie piekl sie biszkopt? Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14178341852847425765noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5907861719933775772.post-83197537795525590032013-11-11T14:42:59.037+01:002013-11-11T14:42:59.037+01:00Totakie delikatne niczym puchowe chmury w letni po...Totakie delikatne niczym puchowe chmury w letni poranek... rozpływa się w ustachAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5907861719933775772.post-89107428113243836792013-06-08T20:29:43.276+02:002013-06-08T20:29:43.276+02:00Taka delikatna, idealna na lato :)Taka delikatna, idealna na lato :)ginhttps://www.blogger.com/profile/06905248107139422233noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5907861719933775772.post-855235365919309662013-06-07T20:44:27.207+02:002013-06-07T20:44:27.207+02:00Piękna taka delikatna i puszysta rozkosz :)Piękna taka delikatna i puszysta rozkosz :)Klaudiahttp://kociolek-pysznosci.blog.pl/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5907861719933775772.post-14556934637287449312013-06-07T18:46:05.530+02:002013-06-07T18:46:05.530+02:00wygląda na niezwykle delikatną :)wygląda na niezwykle delikatną :)DaisyDukeshttps://www.blogger.com/profile/16906634967160714406noreply@blogger.com