Soczyście jagodowy.
Lekko kwaśny od maślanki.
Odpowiednio gęsty za sprawą jogurtu.
Zapraszam!
Składniki:
- 350 g świeżych jagód;
- 100 g białego cukru;
- 400 g jogurtu greckiego;
- 500 ml maślanki.
Sposób wykonania:
- Do wysokiej miski wsypać oczyszczone jagody. Zblendować na mus.
- Dodać cukier i ponownie zblendować.
- Dodać jogurt grecki i maślnkę i dokładnie wymieszać, lub zblendować.
- Podawać schłodzone.
SMACZNEGO!
Uwagi do przepisu:
- Koktajl przechowywać w lodówce.
- Z podanych składników wychodzi około 1 litr koktajlu.
- Jogurt grecki można zastąpić gęstym jogurtem naturalnym lub kwaśną, gęstą śmietaną o zawartości tłuszczu 18%.
- Maślankę można zastąpić kefirem lub mlekiem.
- Z dodatku cukru można zrezygnować, można także zmieniać jego ilość w zależności od stopnia słodkości owoców.
przepyszny!:)
OdpowiedzUsuńdzięki za udział w Jagodowo Nam 5
jest pysznie tu
OdpowiedzUsuń