poniedziałek, 2 lutego 2015

Surówka z pomidorów, kiszonych ogórków i papryki

Surówka z pomidorów, kiszonych ogórków i papryki...
Kostki soczystego, czerwonego pomidora.
Kawałki kwaśnego, kiszonego ogórka.
Chrupiąca czerwona papryka i ostra cebula.
Oprószone zieloną, pachnącą natką pietruszki.
Pyszny dodatek do obiadu.
Polecam!
Składniki:
  1. 2 średnie pomidory;
  2. 4 średnie ogórki kiszone;
  3. 1/2 średniej, czerwonej papryki;
  4. 1 mała cebula;
  5. 2 czubate łyżki natki pietruszki;
  6. 2 łyżki oleju;
  7. Sól;
  8. Pieprz. 




























Sposób przygotowania:
  1. Pomidory i paprykę umyć, osuszyć, pokroić w drobną kostkę.
  2. Ogórki odsączyć, osuszyć, pokroić w drobną kostkę. Dodać do pomidorów z papryką. Wymieszać.
  3. Cebulę obrać, drobno posiekać. Dodać do surówki. Wymieszać.
  4. Natkę pietruszki umyć, osuszyć, drobno posiekać. Dodać do surówki. Wymieszać.
  5. Do surówki dodać olej, doparwić solą i pieprzem do smaku. Wymieszać.
SMACZNEGO!


Uwagi do przepisu:
  1. Z podanych skałdników wychodzi niewielka miseczka surówki.
  2. Pomidory, jeśli ktoś woli, można sparzyć (tj. ponacinać na krzyż na czubku, zalać gorącą wodą i odstawić na 10 minut) i obrać ze skóry.
Źródło przepisu: Kuchenne cuda Joanny.

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... >