Składniki:
- 6 jaj;
- Puszka groszku konserwowego (waga netto po odsączeniu 240 g);
- 2 łyżki majonezu;
- Sól;
- Pieprz.
Sposób przygotowania:
- Jajka ugotować na twardo. Wystudzić. Obrać ze skorupek. Pokroić w grubą kostkę. Przełożyć do miseczki.
- Groszek odcedzić z zalewy. Dodać do pokrojonych jajek. Wymieszać.
- Do jajek z groszkiem dodać majonez. Wymieszać.
- Przyprawić solą i pieprzem do smaku.
- Wstawić do lodówki na min. 30 minut w celu schłodzenia.
SMACZNEGO!
Uwagi do przepisu:
- Z podanych składników wychodzi niewielka, widoczna na zdjęciach miseczka sałatki.
- Majonez można wymieszać, w proporcji 1:1, z gęstym jogurtem naturalnym lub jogurtem greckim.
- Przed podaniem, jajka z groszkiem, można oprószyć drobno posiekanym szczypiorkiem.
- Smak sałatki można wzbogacić o pokrojonego w kostkę ogórka konserowego lub szynkę.
Źródło przepisu: Wielkie Żarcie.
fajny przepis serio
OdpowiedzUsuńApetycznie się prezentuje
OdpowiedzUsuńTo są zdecydowanie moje smaki
OdpowiedzUsuń