Kostki soczystego, czerwonego pomidora.
Kawałki kwaśnego, kiszonego ogórka.
Chrupiąca czerwona papryka i ostra cebula.
Oprószone zieloną, pachnącą natką pietruszki.
Pyszny dodatek do obiadu.
Polecam!
Składniki:
- 2 średnie pomidory;
- 4 średnie ogórki kiszone;
- 1/2 średniej, czerwonej papryki;
- 1 mała cebula;
- 2 czubate łyżki natki pietruszki;
- 2 łyżki oleju;
- Sól;
- Pieprz.
Sposób przygotowania:
- Pomidory i paprykę umyć, osuszyć, pokroić w drobną kostkę.
- Ogórki odsączyć, osuszyć, pokroić w drobną kostkę. Dodać do pomidorów z papryką. Wymieszać.
- Cebulę obrać, drobno posiekać. Dodać do surówki. Wymieszać.
- Natkę pietruszki umyć, osuszyć, drobno posiekać. Dodać do surówki. Wymieszać.
- Do surówki dodać olej, doparwić solą i pieprzem do smaku. Wymieszać.
SMACZNEGO!
Uwagi do przepisu:
- Z podanych skałdników wychodzi niewielka miseczka surówki.
- Pomidory, jeśli ktoś woli, można sparzyć (tj. ponacinać na krzyż na czubku, zalać gorącą wodą i odstawić na 10 minut) i obrać ze skóry.
Źródło przepisu: Kuchenne cuda Joanny.
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz