Wiórki chrupiącej marchewki i soczystego jabłka.
Owoce suszonej żurawiny.
A całość otulona olejem i sokiem z cytryny.
Pyszny, słodko-kwaśny dodatek do obiadu.
Smacznego!
Składniki:
- 2 duże marchewki;
- 2 średnie jabłka;
- 50 g suszonej żurawiny;
- 5 łyżek oleju;
- Sok wyciśnięty z 1/2 cytryny.
Sposób przygotowania:
- Marchewki obrać, umyć, osuszyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach i odstawić na 15 minut.
- Żurawinę zalać gorącą, przegotowaną wodą i odstawić na 15 minut. Odcedzić.
- Jabłka umyć, osuszyć, obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach i dodać do marchewki. Wymieszać.
- Do marchewki i jabłka dodać odcedzoną, suszoną żurawinę. Wymieszać.
- Do surówki dodać olej i sok z cytryny. Wymieszać.
SMACZNEGO!
Uwagi do przepisu:
Niewiele składników, a wychodzi pyszny dodatek do obiadu.
OdpowiedzUsuń